MassageMarleen
Goed voor lichaam & geest

Lichaamsmassage  

Ik masseer middels technieken uit RebalancingDit is een langzame en intensieve massage die veel aandacht schenkt aan de manier van aanraken. Het betreft een zachte vorm van massage en tegelijkertijd wordt er diep in de spieren en (bind)weefsels -fascia- gemasseerd.
Tevens ligt de focus op het laten ontspannen van de gewrichten door middel van stretching. 

Rebalancing is uitermate behulpzaam bij lichamelijke klachten en ongemak.
Daar waar de pijn zit ontstaat kramp en vernauwing in het bindweefsel waardoor de pijn kan blijven bestaan.
De diepe en zachte aanraking vanuit de Rebalancing helpt het lichaam en het zenuwstelsel te ontspannen waardoor de pijn na een aantal massages kan oplossen. Al na een eerste massage kun je verbetering merken. Sommige mensen moeten bijvoorbeeld meer plassen, dit betekent dat er afvalstoffen afgevoerd worden. Anderen merken dat er na de massage emoties vrijkomen. Allemaal tekenen dat er 'iets' loskomt wat door het lichaam werd vast gehouden. Rebalancing is gericht op het doorbreken van de cyclus van pijn en ongemak.

Algemene informatie

Een lichaamsmassage duurt circa een uur. 
Het betreft een massage van de gehele achterkant van het lichaam (nek, schouders, armen & handen, onderbenen & voeten).
De effecten van massage zijn het best merkbaar als je het om de 4 tot 6 weken laat doen, gedurende een langere periode, tenminste 3 maanden. Tot jouw lijf weer soepel en ontspannen voelt.
Een lichaamsmassage is niet medisch, therapeutisch en/ of erotisch van aard. Ik stel geen diagnoses en schrijf uiteraard geen geneesmiddelen voor.

Eventuele contra indicaties (reden om niet te masseren) worden tijdens de eerste behandeling uitgevraagd en besproken. Contra indicaties zijn bijvoorbeeld; koorts, het hebben van een (infectie)ziekte of een besmettelijke huidaandoening.
Ook in het geval van zwangerschap (eerste trimester of een zwangerschap met complicaties) wordt massage afgeraden.
Noem het in ieder geval altijd als er iets is waar ik rekening mee moet houden of als je twijfelt. 

Ik heb de opleiding gevolgd bij de Praktijk voor Rebalancing & Trager in Groningen.