MassageMarleen
Goed voor lichaam & geest

Voetreflexmassage

Voetreflexmassage wordt al duizenden jaren toegepast. Van oude afbeeldingen weten we dat deze methode van genezing werd gebruikt in het oude China, Egypte en door bepaalde Indianenstammen in Noord en Zuid AmerikaDeze vorm van massage is gericht op het stimuleren van het zelfhelend vermogen van het menselijk lichaam. 

Door de voetreflexzones volgens een speciale techniek te masseren, wordt de doorbloeding van het gehele lichaam bevorderd.

Hierdoor kunnen zuurstof en voeding de (bind)weefsels bereiken en worden afvalstoffen versneld afgevoerd.
Niet alleen afvalstoffen worden afgevoerd, ook emoties en spanningen worden verwerkt en losgelaten. Ook zonder (specifieke) klachten zal je ervaren dat het een weldadige en ontspannen uitwerking heeft. 

Algemene informatie

Voorafgaand aan de massage krijg je 10 minuten een voetbad met magnesiumvlokken. Dit werkt heilzaam en spierontspannend. Een magnesiumbad is een zeer effectieve manier om een magnesiumtekort aan te vullen of te voorkomen. Via de huid wordt magnesium beter opgenomen dan in tabletvorm.
Een voetreflexmassage duurt circa een uur (incl. het voetbad) en richt zich uitsluitend op de voeten en enkels. 
Voetreflexmassage is iets anders dan voetreflextherapie. Bij voetreflexmassage worden de voeten, onderbenen en enkels uitgebreid gemasseerd waarbij de focus ligt op de drukpunten en reflexzones. Het doel is ontspanning en niet persé het oplossen van klachten, al kan dit laatste wel een effect zijn van voetreflexmassage. Omdat ik, naast een basiscursus, ook een verdiepingscursus heb afgerond kan ik klachtgericht behandelen, echter is het in eerste instantie mijn insteek om preventief te werken. Het doel is altijd ontspanning en balans.
De effecten van een voetreflexmassage bij klachten zijn binnen 3 massages merkbaar. Tussen 3 en 8 massages kun je duidelijk verbetering merken. Dit houdt in dat je, je meer geaard en ontspannen voelt; je bent meer in contact met je lichaam en leert beter luisteren naar signalen die je lichaam je geeft.
Deze massage is zeer geschikt voor mensen die een staand beroep hebben en /of veel hardlopen.
Maar in principe is voetreflex voor iedereen heilzaam en ontspannend

Eventuele contra indicaties (redenen om niet te masseren) worden tijdens de eerste behandeling uitgevraagd en besproken. Contra indicaties zijn bijvoorbeeld; zwangerschap (eerste trimester) of een zwangerschap met risicofactoren, koorts, (infectie)ziekten en hartaandoeningen. Noem het in ieder geval altijd als er iets is waar ik rekening mee moet houden of als je twijfelt. 

Ik heb de opleidingen (basis- & verdieping) gevolgd bij Het Helperhart, Centrum voor Natuurgeneeskunde, in Groningen.